12. november 2017
27. november 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet Tusind Tak til jer forældre, der hjalp til på de pædagogiske dage – det var en kæmpe hjælp! Vi lærere havde det godt, imens vi planlagde skolestrukturen ud i fremtiden. Meen det er nu bedst at være sammen med jer børn og vi glæder os til at vende tilbage på mandag. Heldigvis havde I Gunnar, Michael, de frivillige, nogle forældre og ikke mindst Hr Knold.

KNOLDS KLUDDERKLUMME

Magen til hæsblæsende dage skal jeg, Hr Knold, lede længe efter. Først var der kornslanger. De ser så slimede ud, men de føles som en negl. Faktisk er deres skind lavet af det samme som vores negle. Det kan nok være Hr. Knold ikke længere er bange for slanger. Tak for det, Michael! Og så skulle der skrives i bøgerne. Digte og små historier. Der var den om den løsslupne ATV, den pinlige morgen og så det helt fantastiske kortdigt: ÆV, ÆV. Se det er litteratur, der kan bruges til noget. Og vidste du, at regnormen har et bælte, den bruger til at formere sig selv og sin makker med? Kender du ordet HERMAFRODIT? Og har du nogensinde set en vampyrprinsesse? Og sikken vi blev forkælet med rice and curry og suppe med pasta (eller var det pasta med suppe?). Som om det ikke var nok, blev der også lavet popcorn over bål, snakket om infrastruktur i form af motorvej, jernbanenet og fra mund til numse! Hov … er der egentligt nogen der ved, hvor lang tid det tager for en sms at nå herfra til … ja hertil? Lauritz? Og hvad mere? Ja… dåseskjul, legoleg, kalaha, jumbobøger, gulvvaskeskøjtebane, sofabrydekamp, hundeluftning og naturligvis … et helt nyt forhold til det at bande! Hvem sagde girafgnaskende tyrehornsridende kolbøttebavian? Sig mig, skal I ikke snart have nogle flere pædagogiske dage?

KH Knold og co

Inden pæd. dagene i sidste Uge havde de mindste rytmik og vi læste Carl Quist Møller-løgnehistorier om kål og svenske elge, der kan snakke. I projekt var vi ude at tælle køretøjer ved vejen. Vi sad med hver vores noteapparat efter eget valg. Resultatet smed vi op på tavlen og Jens spurgte, hvor mange biler der blev observeret? Der var 8 forskellige observationer (vi var 8 børn) og antal biler svingede fra 5 til 50!!!! Alle var enige om, at vi ikke kunne bruge resultatet til noget. Hvad ku’ vi så gøre ved det? Vi fandt ud af en smartere måde: Een kigger efter køretøjer og giver melding, den anden skriver ned. Denne model prøver vi næste uge. I projekttimerne har mellemgruppen primært skrevet og tegnet kredsløb, hvor regnormen indgår. Fredag kom emnet ind på kredsløb og transport af frugt/grønt. Hvor kommer frugt/grønt fx fra i vintersæsonen? Vi har hver lavet en lang liste med frugter. På onsdag tager vi til Stege Brugs og snakker med brugsuddeler og registrerer oprindelseslande på grøntsagerne. Måske kan vi også finde ud af, hvordan frugterne er transporteret fra deres oprindelsesland til Stege Brugs?

De store har tunet sig ind på egne undersøgelser, der i stor vifte omhandler telefonens historie, skibstransport, jernbaner, dyretransport/dyrevelfærd, biler, miljø, erhverv og digital kommunikation. Hvordan kan jeg indfange mit emne og fremstille det? Spørger vi, mens vi både farer vild og finder vej. Vi læser i fagbøger, søger i os selv, ude i verden og på nettet, bliver tankefulde og iderige. Især når vi forestiller os spørgsmål, som det de spurgte om i radioen for nylig: hvad sker der, hvis vi bliver ‘hacket i vores infrastruktur’? Mens vi samtidig på en måde blev det, hacket, af en mus, der var skyld i, at Brugsen måtte lukke i tre dage.

• I Næste Uge skifter vi dansk og matematik hold.
  • Næste mandag skal ovnbyggere og træværksted plante træer på den nye skole.
  • Efter næste uge, i uge 48, bliver alle mandagsværksteder til vintersvømning i svømmehallen.
  • Er du nysgerrig efter at vide, hvad vi skal på skolelørdag/arbejdsdag? Så fortsæt blot med at læse …

God weekend Bedste Hilsner fra os voksne på skolen

Nyhedsbrev Uge 47 2017 03
Nyhedsbrev Uge 47 2017 04

Kære forældre

Sidste år stimlede vi ind i en stor bus, der fragtede os juleglade børn og voksne til julemarked i Lübeck. Trods børnenes store ønske, tillader den ellers gode julemand ikke en sådan lignende tur i år. Til gengæld har vi besluttet på et skolemøde, at flytte jul og lys så eftertrykkeligt ind på skolen, at vi i nuet og efterklangen både kan smage, se, dufte og føle julens og hinandens lys og kærlighed i vintermørket. Det er derfor med stor Glæde og Varme at vi inviterer til

Kærlighedsmarked på skolen lørdag d. 25. November kl. 10 – 14.

I fællesskab skal vi have skolen til at emme af julens duftende sødme. Vi skal dryppe bivokslys, flette hjerter og folde kræmmerhuse, binde kranse og neg til fuglene, lave smukke juledekorationer af gran og mos, snitte drillenisser, bage og smage lækkert brød i vores hjemmelavede ovn, varme os ved bålet med nærende grøntsagssuppe, høre Peters Jul, stikke duftende nelliker i saftige appelsiner, skære ringe til kanelæbler, folde lanterner, der kan lyse i mørket, fylde vores hjerter med glæde og mærke julens salige samhørighed. Vi har brug for dit bidrag. Medbring gerne gran, mos, kogler og andet fint til juledekorationer. Finurlig fantasi og hvad du ellers kan finde på at berige juledagen med, udover kærlighed, er hjertelig velkommen.

Vi Glæder os til at se jer!

Kærlige hilsner fra alle os børn og voksne på skolen

Nyhedsbrev Uge 47 2017 01
Nyhedsbrev Uge 47 2017 02