17. november 2018
1. december 2018

Hvad er forskellen på et stykke musik fra Jens ungdom og noget af det musik vi hører i dag? Hvad sagde Nasruddin til folket, da de ville høre hans vise ord? Var Jesus tømrer? Hvad er en engel egentlig – et postbud, sendebud eller et påbud? Hvorfor danser vi om et juletræ juleaften? Spørgsmål har vi nok af! Og en følelse af samhørighed når vi leder efter svar sammen. Og hør nu! Sidste år da vi ikke vidste, hvor vores skole skulle flytte hen, stimlede en masse voksne sammen og fandt ud af at svaret og løsningen var at bygge en ny skole. Det har været et meget stort arbejde, men snart kan vi begynde at nyde frugten af al’ arbejdet og mærke, at det, der kommer efter Slid, er Taknemmelighed. Faktisk smagte vi på frugten i sidste uge, da vi indviede den lyse sal med fortælling og musik. Så er det nemt lige at sige TAK! For der er fuld af varme, skøn plads og udsigt.

Øst har arbejdet i matematikbøger. I er godt nok flittige og seje til matematik!

I SYD har vi arbejdet med de 120 ord, læsning og individuelt arbejde, og I arbejder rigtig godt! Vi fortsætter i næste uge. Sydkoret er begyndt at synge 80’er sange fra mappen. Der er blæs på.

Syd/Øst har hørt om, hvordan manden Moses får de ti bud på Sinaibjerget. Vi har snakket om de ti bud og hvad de betyder. Hvilket bud synes du mon, er det vigtigste? Vi har lavet vores egne ti bud, som vi allerede har gjort brug af. Vi har også leget og dramatiseret et bud, som de andre skulle gætte – Fx: Hvordan er det vi ser ud, når vi er misundelige? I næste uge skal vi høre historien om “den barmhjertige samaritan”, en historie som bliver kaldt en lignelse – Ved du hvorfor det hedder en lignelse og ikke bare en historie? Vi skal finde ud af, hvad vi kan lære af historien? Vi har også hørt historien om smeden og dragen i mandagens fortælletime og hoppet, sprunget, danset og trommet i den store nye sal – Jubii der er masser af plads og god akustik – kan du huske, hvad det sjove ord akustik, der rimer på gymnastik, betyder?

Vest arbejder fortsat med gange og tabeller i matematik. Vi synger gangesange med tabeldrenge (Er den nem? JA!), leger bum-leg – og vi afprøver forskellige gangemetoder – hvilken metode er mon vores foretrukne? I næste uge skal vi fortsat arbejde med gange og tabellerne. Her tager vi hul på 8, 9 og 10-tabellen.
Vi har også hørt fortællingen Skt. Georg og dragen, som den allerførste i den nye sal og snakket om de steder og billeder fra fortællingen, vi hver især bedst kunne lide og hvorfor det måske lige var de billeder?

I NordVest projekt udvikler vi til stadighed nye emner til produktionen til julemarkedet. En masse dejlige hjemmelavede ting, såvel spiselige som til pynt. Skønt, at vi kan sidde i det varme hus og sysle med tingene – osse i pauserne og mens vi spiser frokost. Vi dropper nok produktionen af æbleskiver nu, da den har stået på i 2 uger. Og Jenses æbleskivepande er lige til skrot. Sander er den eneste, der kunne få dem til bare at ligne æbleskiver på denne pande.

Musik og kor: Piger – Vi øver samspil på trommer, fløjter og percussion med krop og stemme. I kor er vi nået til det at lege med vores stemmer. Vi synger faktisk tostemmigt på visse numre og vi vil fremover prøve at lave et á capella nummer. Drenge – Vi øver os på trommeslag, rytme, vågenhed og engagement. Både krop og hoved bliver brugt, når vi skal koordinere rytme og samspil – Husk derfor drenge, at spise, drikke og få en god nattesøvn. Men selvom I måske er lidt trætte i hovederne efter at ha’ trommet med Bibi, så kan det godt lade sig gøre at synge – thumps up!

I næste uge skal mad/have fortsat sikre vores forråd fra frosten. Derfor skal vi grave kartofler op og vi skal pakke gulerødderne ind i halm. De, der gravede kartofler op sidst, skal lave hvid glögg, som vi kan varme os på efter vores hårde slid i haven. Husk at tage varmt tøj og gummistøvler med.

Trivselsmøder
Tak for endnu et givende trivselsmøde i Syd. Et møde, der til alles begejstring sluttede næsten til tiden … Peter! :). I Næste Uge afholdes trivselsmødet for Øst onsdag d. 28. nov. kl. 18.30 til – lad os prøve – kl. 21 – men beregn ekstra tid.

Arbejdsdag og Skolelørdag
Arbejdsdag/skolelørdag d. 1 december. Vi starter kl. 9.30 med sang i den nye sal og slutter kl. 13.30. Vi skal fejre, at vi holder skole sammen og nære, at vi er forbundet i et fællesskab. Det gør vi denne gang ved, at nogle forældre hygger og pynter skolen med duft og syn af jul sammen med børn og lærere. Medbring bidrag til fælles frokostbord og gerne gran, mos, lys og sager til juledekorationer. Vi skal lave adventskrans, dekorationer, støbe bivokslys, snitte, klippe/klistre, rydde op, synge, lege og meget mere. Det er vandgruppen, der står for skoledagen. Andre forældre holder arbejdsdag og flytter de sidste ting fra den gamle skole – Medbring trailere. Vel mødt – Vi Glæder os til at se jer alle.

Pæd. dag – Luftgruppe
Fredag d. 7. dec. i uge 49 afholder lærerne pædagogisk dag og forældre fra Luftgruppen skal overtage skolen. Er du ikke Luft, men ønsker at være med, så hold dig ikke tilbage, du må hjertens gerne hjælpe de andre grupper! Vi glæder os til at høre fra jer Luftfolk.

Vi ses på mandag 🙂

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen
Kaspar, Tina, Hanne, Sarah, Thomas, Jens, Rudolfo, Sebastian, Rasmus og Helle