21. november 2016
4. december 2016

Kæreste børn og forældre på Skolen For Livet

Mildt har solen skinnet på os i denne uge, hvor vi bl.a. har spist skøn bålsuppe i udhulede brød i haven, bygget huler i træerne, høstet grønkål til frokost og sunget kor i kirken til en gammel fortælling om Kong Salomon. Det var dejligt, at så mange mødte op i kirken på trods af endnu en uge med mandefald og sygdom.

Store klan har haft dansk. Vi fordyber os i forskellige, individuelle discipliner – tifingertræning på computer, stavning, skrivning og så besøgte vi biblioteket, hvor vi fandt gode bøger at læse. Mellem klan er nu fordybet i matematikkens univers med bøger, kuglerammer, digitale portaler og fælles forløb om statistik. Filmværkstedet filmer, redigerer og nærmer sig en større forståelse af virkemidler, klipning, lydspor og perspektiver. Filmværkstedet fortsætter i næste uge, hvor vi efterhånden også nærmer os Skolen For Livets første filmpremiere.

Vi har også haft yoga, kor, dans, engelsk loppemarked med engelske pounds og værksteder med syning og have. Musikundervisningen er nu foreløbig delt i tre hold – percussion med Bibi og band/samspil med Jens.
I Næste Uge skal vi alle ned og besøge Niel´s båd i Stege havn. Vi tager afsted i små hold, hvor det passer. Tag gerne din egen redningsvest med, hvis du har en.

Ellers er skemaet identisk med sidste uge. Husk at ugens skema hænger i entreen og dagens gang er skrevet på tavlen i salen. Husk også at komme til tiden! Når hornet lyder, er der undervisning!.

Lille klan har arbejdet med vokalen i. Vi har plukket i-ord i haven, skrevet i livsbøger og hvisket i-ord til hinanden. Vi har snakket om Isbjørnen, som bor i arktiske regioner, og om indianere, som bor i Amerika. Vi har også lavet is – og ild, som vi kogte suppe over med grøntsager fra haven.

I regning har vi arbejdet i individuelle bøger og været på stranden og samle vraggods til geometriske relieffer. I fortælleværksted har vi hørt `Hr Wilders stjerne’ og dramatiseret Guldlok og de tre is-bjørne. Vi har også lavet vores eget bowlingspil med vokaler.
I Næste Uge kommer natur-Katrine mandag og laver håndgjort papir med os.

Ugens vokal er O. Prøv om I kan finde ord og ting med lyden O til vores O-værksted. Vi skal også have regning, sprog, hop og spring, trommer, yoga, håndværk og kor.

JULEMARKED I LUBECK. D. 19. DECEMBER
På skolemødet har børnene ønsket at tage til julemarked eller i teatret. Vi har derfor arrangeret en juletur til det historiske juleland Tyskland, hvor vi skal besøge det legendariske julemarked i Lubeck. Vi bliver hentet i bus d. 19. december kl. 8.00 og er hjemme på skolen ca. 19.30. Udover børn og lærere er forældre og venner hjertelige velkomne til at fylde de sidste 20 pladser op. Et sæde frem og tilbage inkl. sang og godt selskab koster 180 kroner. Tilmelding senest d. 1 december til Kaspar.
Husk at få bestilt pas i løbet af denne uge..

JULEGAVE eller JULEPYNTEVÆRKSTED I LEGERI
Vi vil gerne opfordre forældre, der har lyst til at bruge en eftermiddag på at lave noget kreativt med nogle børn om at give besked til Sara. Hvilke eftermiddag vil du gerne og hvad vil du lave? I står selv for at skaffe materialer og princippet er, at det helst skal være så genbrugsagtigt og bæredygtigt som muligt. Sig også til om der er bestemte slags værktøj du skal bruge, så vi er sikker på, vi har. Tænk enkelt, det skal ikke være besværligt, for at være sjovt, fint og hyggeligt.

I Sidste Uge sagde vi hjertelig velkommen til dansk/norske Solgerd, der er frivillig Wwoofer ind til jul.
Mandag er der forældremøde kl. 18.30. Vi glæder os til at se jer! Vi sørger for the/kaffe og håber, at nogle vil berige os med kage til.

Tirsdag og torsdag er der snitte- og træjuleværksted med Solgerd i Legeriet efter skole.

Mange Kærlige Hilsner fra os voksne på skolen