27. november 2016
11. december 2016

Kæreste børn og forældre på Skolen For Livet

Knitrende frost under fødder, solstråler gennem nøgne trækroner, dansende lysmønstre på skolestuens vægge, magisk livsånde som synlig røg i luften, nissehuer, nissevenner, julesange, omvendt julekalender på Zanzibar, klippe, folde, flette, bage, smage pebernødder og jødekager, friske smil mellem røde kinder og solgule bivokslys gjort af hænder. Vi har sandelig JUL igen og hold da op, hvor vores lille skole emmer af drilsk og hjertelig julehygge.

I Sidste Uge tog store og mellem klan på ‘engelsk’ tur til Neil´s skib. Neil fortalte, hvordan han overlever på sit lille skib, hvor han har været i verden og hvor han skal hen. Hvordan det er at sejle på havet og PLOP – hvordan det er at springe i vandet uden at blive våd eller kold, selvom vand er meget vådt og det er vinter.
Vi holdt også store verdenspremiere på filmværkstedets forvandlingsfilm. Tre grupper fremviste fortryllende film, både rørende og dramatiske – Helt Fantastiske!
Premiere betyder dog ikke, at vi er færdige med film, tværtimod – nu har vi jo lige fået både indblik og ‘blod på tanden’ – så film, det fortsætter vi med i fremtiden.

I Næste Uge fortsætter filmprojekt med en god gang filmanalyse. Vi fortsætter også dansk/matematikhold, kor, yoga, valgfrie værksteder, band/musik/percussion, sprog, skolemøde og rengøring.
Lille klan har spillet basketball, driblet, kastet og afleveret bold, kombineret med matematik. I O- værksted har vi snakket Om Otto den Orange Orangutang, læst, skrevet og lyttet til O-ord. Vi har hørt historien om nisserne hos skomageren og tegnet i vores livsbøger. I matematik har vi kigget på former og figurer udenfor.
Vi har også haft hop og spring med Bibi og lavet smukke, farverige tørklæde billeder.
Vi har sunget kor og digtet julesange med Disa og lavet yoga med Camilla.
Da vi skulle til Neils skib var det regn og kulde, så turen er Udsat til næste Uge, hvor Ugens vokal er U.
Kan dU mon finde ord, der starter med lyden U og finde nogle U-ting til værkstedet?
På tirsdag, inden trommer, skal vi have fjer- og blækværksted med Katrine.

VARMT TØJ
I skal sørge for at have varmt tøj med! Varme sokker, huer, vanter, skibukser, uldundertøj osv. Vi spiser ude en gang om ugen, alle er ude i de lange frokostpauser, vi tager på udeture og vi arbejder ude i naturen.
EFTERLYSNINGER
Maaike efterlyser sine hvide sko med sort Adidas og blå hue med gult. Neil efterlyser sin elskede, blå pandelygte.
LUBECK
Der er stadig ledige pladser i bussen til Lubeck. Vi vil gerne have bussen fyldt op, så – tanter, onkler, nisser og rimturser – I er Velkomne!
Det koster 180,- kr for et sæde ud og hjem 🙂
MADPENGE
Husk at lægge madpenge i postkassen bag døren i entreen.
AKTIVITETER I SFO
Tirsdag og torsdag – snitteværksted med Solgerd
Onsdag – vævning med Julie (Fransiscomor)
Torsdag- julehygge med Mette (Karlamor)
SOLHVERV og JULEFERIE
Vi holder sidste skoledag d. 21 december, hvor vi fejrer solhverv.
Alle forældre, venner og pårørende er velkomne.
Jul er som regel en hæsblæsende tid, hvor vi springer rundt og skal nå en masse.
Men vintersolhverv er egentlig en tid, der fordrer fordybelse og indadvendthed. Det er en tid, hvor vi skal hvile, slippe det gamle og gå ind i det nye med fornyede og spirende kræfter. Derfor vil vi med solhvervsfesten i år forsøge at skabe en boble af stille glæde og ro med en fredelig ceremoni udenfor – tidspunkt melder vi senere.
I kan altid finde ferie og mærkedage i kalenderen på skolens hjemmeside.
Glædelig God Weekend!
Bedste hilsner fra os voksne på skolen

Kære forældre

Tak for et tænksomt, langt og nærværende forældremøde. Det er altid opløftende, når vi samles og mærker, at vi deler skolelivet med hinanden. Denne gang fokuserede vi på en art status og vores værdier, samt det fælles ansvar, i skolen og samfundet som sådan, når nogle iblandt os mistrives. I den forbindelse gav Mette Folmer en introduktion af sig selv, sit samarbejde med skolen og nogle af de familier, der har været involveret i samarbejdet fortalte om det. Fremover iværksætter vi forældreaftener med Mette, hvor vi kan mødes, dele og drøfte livet som forældre under forskellige overskrifter. Sådanne aftener kan både foregå i grupper med kun Skole For Livet forældre, men også åbnes op som offentlige forældrearrangementer. Meld gerne tilbage, hvis I har emner, som I synes, vil være spændende at debattere og blive klogere på.

Vedhæftet er et referat fra mødet og herunder de mange ord, der blev talt ind i cirklen som vigtige værdier i skolen.

Kærligste hilsner fra Jens, Elvira, Kaspar og Tina

• langsommelighed
  • dannelse
  • kærlighed