27. november 2017
10. december 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Det var en lillebitte flok børn og voksne, der sluttede ugen af i fredags med filmen Orla Frøsnapper. Vi glemte alt om fredagsrengøring og puttede os i salen med lammeskind og popcorn. En virus af hygge invaderede os, mens vi sendte jer, med en helt anden virus derhjemme, gode tanker. Vi håber, at I er blevet raske og denne epidemi der florerer, snart har stillet sin sult efter nye ofre.

I fredags åbnede vi også den første låge af vores Omvendte julekalender, begyndte at være gode ved vores nissevenner og drille lidt for sjov. I år er det kun børnene, der har nissevenner, men psst! I må også hjertens gerne være julegode ved vores allerkæreste, hjælpsomme frivillige, der arbejder, gør rent og laver mad på vores skole hver dag.

I Sidste Uge har det yngste hold beskæftiget sig med “brevets vej fra afsender til modtager”. Vi har hver især fået en postkasse (skotøjsæske) tilhørende hver vores adresse. Så har vi lavet et miniposthus med postkasse. På skift har vi været postbud. Det har mest været tegninger, vi har sendt til hinanden – og vi skulle gøre os umage med at lave flotte tegninger. Vi fortsætter lidt ind i Næste Uge med det. I den forbindelse kunne vi godt tænke os at låne et stempel, som postbuddet kan bruge. Er der mon nogen af Jer derhjemme, som har et eller andet stempel, vi kan låne?

Det har også været en arbejdsom projekttid for mellemholdet. Alle er godt i gang med at lave plancher til fremlæggelsen. Der er lavet plancher, der handler om de forskellige transporter af frugt, som kommer langt fra Danmark med fly, skibe, godstog og lastbiler. Der bliver tegnet, klippet, klistret og skrevet. Og på verdenskort bliver frugternes rejse tegnet med forskellige farver. Holdet har også været i køkkenhaven og vinterdækket et af de store bede. I Næste uge skal det hele gøres færdigt og vi skal lære nærmere om nogle af de frugter, der er med på vores plancher. Vi skal også prøve at konservere kål, fennikel og æbler til “Kraut” og snakke om, hvorfor det er smart !?

Det ældste hold knokler løs med egne projektemner. Jacob (Nora/Maiafar) var gæstelærer for en gruppe børn, hvis hjerner snurrede rundt efter læring i binære talsystemer og usynlige signalers vej gennem master og satellitter. Der bliver også tegnet, skrevet, billedklippet og opsnappet hårrejsende indsigter fx. i dyrevelfærd – eller hvad vi nu skal kalde det? Vi besøgte Thorsvang samlermuseum og bevægede os i en tidsrejse gennem hundrede års forvandling fra vores bedsteforældres tid til nu. Vi så de første telefoner, biler, cykler, knallerter, hjul uden gummi og legetøjsbutikken næsten helt uden plastik. Vi sammenlignede livet og tingene fra dengang med den olietid, vi har nu, vi reflekterede over bæredygtighed og opdagede, hvor mange ting, der er anderledes i dag p.g. af olie. Vi fortsætter i næste uge, hvor vi skal til at klargøre vores vidensdeling.

Svømmehal
Det var herligt at være i svømmehallen i mandags. Vi var delt i tre hold; et for svømmere, der svømmede i lange baner, et hold der trænede svømmeteknikker og et, der legede og øvede bevægelse i vand. Vi skal afsted igen på mandag, så HUSK jeres svømmetøj 🙂 Hvis I bliver hentet ved svømmehallen, vi er færdige kl. 13.30, så meddel det om morgenen eller på tlf. 5265 6754 – også om I fx. kan tage nogle med tilbage til skolen?

Bogbus
I anden skoletid på torsdag får vi besøg af bogbussen. Husk at få lavet lånerkort (alt for mange låner stadig på skolens kort) og at aflevere kopi af sygesikringskort på kontoret.

Skiftetøj
Efter lang tids regn er flere områder på skolen oversvømmet og løbestier forvandlet til det rene glat og smat. Under leg udenfor får vi nu både våde sokker, mudrede, gennemblødte bukser og vand i gummistøvler. Det er derfor en rigtig god idé at have et par ekstra sko/støvler stående og en god gang skiftetøj hængende i garderoben for tiden.

Taksigelser
Tusind tak til jer, der hjælper til med stort og småt. Det er fx. dejligt at komme mandag morgen til en rengjort og flot skole, skønt at nogen melder sig til at hjælpe med en kompetence i projekter, dejligt at nogen melder sig til at køre, melder sig til at stå for noget, melder sig til forældrelegeri om tirsdagen, hjælper på kontoret og alt det andet, der bliver gjort.

TUSIND TAK FOR DET HELE!

Glædelig første adventsweekend fra alle os voksne på skolen

Kære forældre
Vi har valgt at være med i SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender i december måned. Hver skoledag i julemåneden åbner vi en ny, lærerig videolåge i kalenderen og ser en film om et fattigt barn forskellige steder i verden. Filmene handler om, hvordan børn i andre lande ikke har så meget, som vi har herhjemme.

Når det bliver december, kan I følge med i kalenderen på www.sosbornebyerne.dk – her er også flere informationer om kalenderen.

Omvendt Julekalender hedder sådan, fordi julen ikke kun handler om at få. Julen handler i høj grad også om at give og være gode ved hinanden. Idéen med Omvendt Julekalender er, at børnene i løbet af juletiden udfører ’gode gerninger’ derhjemme – for eksempel rydde op på sit værelse, skrive et sødt kort til Mormor eller gå tur med hunden.

For de gode gerninger kan børnene få lidt lommepenge med hjemmefra og lægge i en fælleskasse, vi har på skolen.

Pengene går direkte til skolelegater til børn som dem, de har fulgt i kalenderen. Børnene kommer i skole og får en helt almindelig hverdag med læring, leg og skolekammerater. Ved at gøre gode gerninger og få en skilling for det, gør jeres børn selv en stor indsats for den gave, de giver de fattige børn.

Det er selvfølgelig frivilligt, hvor meget I som forældre ønsker at støtte med.

Bedste hilsner fra os lærere.

Nyhedsbrev Uge 49 2017 02
Nyhedsbrev Uge 49 2017 01