22. januar 2018
3. februar 2018

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Man må sige, at vi får noget for hånden i disse uger. Alle udfører håndens arbejde på alle mulige måder. Vi lader vores hænder danse over fløjtehuller, med blyant over blank papir til Vivaldi, i nålesving med tråd i stof eller knob om stolper. Et højt tårn er ved at rejse sig på marken, snart kan vi klatre derop og måske nå Månen eller nærme os gæssenes træk over himlen.

Vi har lyttet til lydenes rytme i rim, øvet kontinenter og verdenshavenes navne på landkortet, vi har set motorcykler fare over engelske øer og lært om fuglenes aerodynamiske vinger. Vi holder skolemøder om mandagen og har sprog, rytmik og musik om tirsdagen. De to faste dage bliver hver uge afløst af vores rullende projektværksteder onsdag, torsdag og fredag. Kaspar er tilbage og har bl.a. to hold yoga og meditation, et mandag eftermiddag og et onsdag formiddag. Vi er begyndt at spise i stilhed – mellem fem og ti minutter hver dag. Det er ikke nemt at være helt stille i længere tid, men I er vildt gode til det! Og det føles rigtig rart at holde en pause og hvile sig lidt, mens vi spiser.

Musiklaboratoriet

Denne uge har lydværkstedet arbejdet videre med gulerodsfløjterne og instrumenterne blev bedre og bedre. Vi undlod at spise fløjterne, da vi skal gemme dem til en fremvisning i uge seks.

Håndarbejdet

Vi filter med uld og sæbe, syr i hånden og snart skal vores farverige gulvklude sys til puder på symaskine. Vi fortsætter vores håndarbejdsprojekter i næste uge, hvor der også er sneget sig lidt idéer og planlægning ind af festligt fastelavnstøj.

Byggeriet

Ugens store vinding for byggegruppen har været at rejse tårnet med snoretræk og brug af mange kræfter. Pludselig ser det højere ud, end når det ligger på jorden. Vi er dog endnu ikke nået så langt, at vi kan komme helt op og nyde udsigten, men er begyndt at save nogle solide brædder/skaller til gulvet. En anden aktivitet har været kørsel med raftevognen, der nu er forsynet med hjul og med ét er forvandlet til en sulky. Drengene skiftes til at være heste og jockey.

I Næste uge når vi til tops i tårnet og skal ha lavet en byggebeskrivelse/vejledning. Måske bliver det begyndelsen på flere konstruktioner?

Tegneriet

Pileflet er blevet til billedkunst i teori og praksis. Vi analyserer store kunstværker fra statens museum for kunst. Vi vælger billeder, der fanger os og taler til os. Vi øver os på at se, hvilke farver der er i billedet, hvad det forestiller og hvilken historie det fortæller. Vi kigger på lys og skygge, komposition og hvornår kunstværket er malet. Vi har skrevet portræt af kunstnerne og deler vores viden med hinanden undervejs.

I tegning øver vi os på at løsne håndled og blyant, lade begge dele frit følge musik, bevægelser og vores øjnes iagttagelser. Vi øver os på at tegne uden at tænke i croqui, stilleben og blindtegning. Vi fortsætter i næste uge, hvor vi skal prøve at male parafraser af malerierne.

I Næste uge bytter vi dansk og matematikhold. Der er Filmpremiere på onsdag i biografen – Vi glæder os :). Bogbussen kommer ekstraordinært på torsdag, da den ellers skulle være kommet i vinterferien. Det er sidste uge af projekt håndværk, for i uge seks skal vi vidensdele og fejre fastelavn fredag.

Wwoofere

Vores allerkæreste frivillige tjener os godt! De laver mad, gør rent, rydder op og hjælper i både skole og Legeri hver dag. Siden nytår har vi været særlig heldige med et herligt mandeteam bestående af Sebastian, Rudolfo, Michelle og Thor. I næste uge kommer Nene tilbage og samtidig, på fredag, skal vi sige farvel og på gensyn til Rudolfo og Sebastian. På gensyn, fordi de vender tilbage til sommer.

Kære Forældre

Vi minder om – Tradaa:

TirsdagsLegeri og fredagsrengøring.

Rigtig god weekend til jer alle sammen.

Vi ses på mandag

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen.