8. december 2018
6. januar 2019

Hvem var Lucia og hvad har hun at gøre med stearinlys i en krans om hovedet? Hvis din far eller mor ikke var med til den stille, smukke Luciamorgen i salen, hvor vi gik i optog og startede dagen med den rituelle sang om sankta Lucia, så kan du måske fortælle dem historien? Tak til Nanna (Stormmor) og Anna (Halfdanmor) for de fine, gule, snoede Luciabrød med ‘rosinøjne’.

Øst er i fuld gang med at lave sider i bogstavmappen og skrive og stave i vores danskbøger. Vi fortsætter i næste uge.

Syd tonser derudaf i matematik i øjeblikket. Selv de 10 minutter, der var tilbage af timen efter Luciaoptoget, skulle bruges til matematik……!

Syd og Øst har købt ind, bagt, pyntet og smagt på vores peberkager, som nu pynter så fint inde i Øst – måske skal de også pynte derhjemme i juleferien? Vi har sunget “Når en peberkagebager…” og “Højt for træet grønne top” – for, først skal træet vises, siden skal det… Ja, hvad skal træet? Så har vi lavet forskellige juleopgaver, blandt andet en juleordsfindeopgave og et vendespil med juleord. Vi har også hørt fortællingen om Josef og Maria, der måtte ride afsted til Bethlehem, selvom Maria var højgravid og snart skulle føde, om hvorfor Jesus blev født i en stald og hvordan de vise mænd fandt ham – kan du huske, hvilke gaver de havde med til Jesus? I næste uge skal vi høre flere fortællinger om jul og kristendom og om hvad Vitello nu finder på? Vi skal også hoppe, springe, tromme, synge, filte, klippe og klistre.
Efter juleferien skal vores projekt handle om drømme, hvor Hanne og Sarah fortsætter som primære projektlærere.

Nord har arbejdet med problemløsning, cykelbaneprojekt og individuelle matematikbøger. Vi har måske også lidt ondt i muskelgrupper, vi ikke vidste vi havde…?

Vest skriver historier i hånden og siden på computer om blodige og uhyggelige mord. Vi øver oplæsning og fortsætter næste uge med.

I Nordvest er rammerne klar til vores julemarked på onsdag kl 16.
Vi er meget spændte!
Efter juleferien får vi besøg af gæstelærer Randi Kjær i tre uger. Siden af pilefletter Marianne Landrock i et to ugers flettekursus. Første Projekt med Randi skal handle om drømme og vi skal bl.a. fremstille masker og arbejde med ritualer. Skemaet bliver lidt anderledes, for i stedet for at rulle i tre ugers skift i dansk/mat. opdeles ugen i matematik mandag og tirsdag og dansk i projektdagene onsdag, torsdag og fredag. Jens og Tina bliver, sammen med Randi, jeres primære dansk og projektlærere i perioden.

I Mad og Have har vi bagt æbleskiver så skønne, lavet deje så søde og bagt pebernødder så sprøde. I næste uge skal vi bage småkager af den dej, vi har lavet i denne uge – brunkager og vaniljekranse. HUSK to syltetøjsglas eller kagedåser til mandag, så vi kan tage vores julebag med hjem – måske til en sød lille julegave?
Håndværksted har skabt en elsket og vidunderlig skatehal i stålladen. Skriveværksted er dybt optaget af at transformere åndens flyvske hurtighed ud af stirrende øjne og arbejdsomme fingerspidser, der drøner fantasifulde og digteriske ord ind på skærm – Højkoncentrerede energi strømmer fra det værksted.

PÅ Fredag er en helt særlig dag – sidste dag inden juleferien, Thomas sidste skoledag (Vi skal sige Tak – heldigvis ikke farvel, for Thomas er jo stadig forældre på skolen) og så er det solhverv. Dagen er aftaget med 10.5 timer og det bliver stadig mørkere. Måske kan du mærke det, når du står op om morgenen og tager i skole, at det bliver lidt mørkere hver dag. Indtil solhverv på fredag, så vender det. Vi skal fejre solhvervet i et ritual med bål, suppe, sang og råbedigt. Efter morgensang starter dagen med lille afslutning/evaluering i klaner, kl. 10.15 går vi alle en stille vintertur om bassinerne, når vi kommer tilbage, er der varm suppe, ritual og afslutning. Skoledagen slutter kl. 12. Legeriet kl. 16 som altid. Forældre er hjertelig velkomne til at deltage i solhvervsgåtur, -suppe og -ritual.

INGEN MADPAKKER FREDAG – i stedet skal I alle medbringe en ske og lille skål eller stor kop til bålsuppe – også deltagende forældre 🙂

Håber I får en fantastisk juleferie og et godt nytår alle sammen – Og en skøn sidste skoleuge i dette år. Måske bliver dette også ugen, hvor den nye skole bliver godkendt og erklæret indflytningsklar …. Vi håber!! .. ?

Næste Nyhedsbrev kommer sidste weekend i juleferien, inden vi starter igen i uge to.

Vel mødt! Vi glæder os til at se jer til julemarked på onsdag.

Bedste julehilsner fra alle os voksne på skolen
Helle, Hanne, Jens, Thomas, Sarah, Rudolfo, Sebastian, Rasmus, Nanna, Kaspar og Tina

… Er der nogle forældre, der tog billeder af Luciamorgen, som I vil dele med os?
Så send dem meget gerne til tina@skolenforlivet.nu – TAK! 🙂