11. december 2016
2. januar 2017

Kæreste børn og forældre på Skolen For Livet

I Sidste Uge hørte vi alle den gamle saga om Sigurd Fafnersbane og lærte sangen og dansetrinene om Grane, der bærer guldet af heden, efter Sigurd har dræbt både Fafner og Regin. Men guldet er forbandet og det – eller jo egentlig Guttorm – bliver Sigurds egen bane. Vi holdt smuk Luciamorgen med Luciafortælling, -sang, snoede lusebrød med safran og hver vores lysende ønske for fremtiden. Vi har lavet håndgjort papir af naturen – og cellulose, som var lidt svært at arbejde med – sammen med Katrine. Vi har spist bålmad og haft yoga, kor, sprog, musik, dans, syning og rengøring. Vi forberedte os også til både Lübeck og Solhverv i næste uge. Den gang før kristendommen tilbad man solen og vi lærte om solvognen fra bronzealderen og om Stonehenge, der både fungerer som kompas, kalender og solur.

Lille klan har, udover fælles forløb med fortælling om Sigurd, Lübeck og Solhverv, lavet og skrevet julekort. Vi har haft dansk med lidt Æ og fortsætter med Æ efter juleferien. Vi har også haft rytmik og kor og været i haven, hvor vi dækkede bedene med tang for vinteren og udforsket naturen langs diget. I yoga har vi mediteret, lavet yogabog og lært om yin og yang. I matematik har vi færdiggjort de tredimensionelle vraggods relieffer, som nu hænger smukt i salen.

I torsdags holdt vi lærere pædagogisk dag på en dejlig gård ved vandet, imens forældre overtog skolen – og Tusind Tak! Det er jo ingen sag at forlade skolen, med så glade børn og skøn en tilbagemelding som den her; – Børnene klarede den første morgentime med snak, kalender og historie så fint, det var meget imponerende. Clarissa lavede en præsentation på dansk om jul i Argentina, hvor julemanden kører på motorcykel, det er sommer juleaften og alle tager i byen og fester. Også Meget imponerende! Vi har lavet fuglemad med stor entusiasme, men vi nåede ikke at hænge det ud. Tiden flyver. Så i spisesalen ligger der nu i vindueskarmene de fineste appelsinskåle, grankogler og frugt guirlander klar til at pynte på et træ i haven. Vi snakkede om at pynte et træ, man kunne se fra vinduerne i spisesalen, så man kunne holde øje med hvilke bevingede venner der kom og besøgte træet. Børnene fik som bonus en masse friskpresset appelsinjuice fra deres arbejde med appelsinkurvene, og det blev nydt i fulde drag. Det var en dejlig blanding af den julede duft af appelsinerne og den friske smag af sol, sommer og c-vitaminer.

I Næste Uge skal vi på juletur til Lübeck. Vi skal mødes senest ti minutter i otte, så alle er klar ombord i bussen, når vi kører kl. 8.00. Mange børn har forældre med og de børn, der ikke har, følges med os lærere på turen. I Lübeck har vi et fast mødested, hvor der hele tiden er en voksen tilstede. Nogle ældre børn ønsker at gå på opdagelse i grupper uden voksne. Hvis I forældre ikke er trygge ved at jeres barn gør det, skal I meddele det, inden vi tager afsted.

Tirsdag starter vi kl. 10.00 med morgensamling og fælles brunch, hvor vi skal dele vores oplevelser fra Lübeck, afsløre nissevenner 🙂 og rydde op på skolen til vi har fri kl. 12.30.

Onsdag er sidste dag inden juleferien. Efter morgensang skal vi gøre klar til Solhverv og ferieafslutning. Alle er inviteret og Velkomne til solhvervsfesten, der starter i salen kl. 12.30. Vi har fri og ferie kl. 13.30.
Husk at meddele hvis I har brug for pasning onsdag efter skole.

Vi ønsker jer alle en God weekend og Glædelig Juleferie! Må julefreden sænke sig over jer – som vi inderligt ønsker, den også vil gøre det i den store vide verden.

Næste nyhedsbrev kommer i det nye år.

Bedste julehilsner fra os voksne på skolen