10. december 2017
6. januar 2018

Aller Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Helt utroligt! Er I klar over, at siden skolestart i sommers har vi delt vores hverdag og været sammen med hinanden i sytten uger. Livet myldrer med drømme om natten og gøremål om dagen, mens jorden utrættelig drejer rundt om sig selv og solen. Kun når vi stopper op og tænker over det, lægger vi mærke til forandringen – nå ja! At dagene er blevet mørkere og at vi, mens tiden er gået, har oplevet så meget sammen, at vi nu bare kender hinanden og er helt trygge. Så trygge at vi tør synge højt, sige vores mening, lytte og stå selv foran en hel forsamling og fortælle. Det var bl.a. noget af det, vi gjorde i sidste uge, da vi delte vores sang, tanker, undersøgelser og viden med hinanden. Vi var vidt omkring og hvor ER I modige, hittepåsomme og kloge – helt vidunderlige! Også da I gik Luciaoptog og delte sangen med jeres forældre. Det var en smuk, stille stund, da vi bar lys ind i mørketiden, hørte historien om Lucia og spiste lækre luciabrød, som Nene havde bagt.

Vi så plancher med flag, transportmidler og kort over eksotiske frugters vej til Brugsen. Hørte om eksperimentet med regnorme, der havde omdannet løvfald til kompost. Vi fik viden om postkasser i funktion, brevenes vej fra sender til modtager, biltællesystem, dåsofoner, film om telefonens historie og sms-tråd om mobiltelefoners indtogsmarch. Vi blev klogere på dyrevelfærd, dyretransporters uhyrligheder og hvad der fx. er inde i ‘sundhed giver trivsel’ lastbiler – noget sundt, der trives? Vi fik fremvist en flot prezi om Danmarks første jernbaner, hvor den lokale Kalvehave – Vordingborg bane også var repræsenteret. Vi lyttede til refleksioner og historier om vores egen afhængighed af transportsystemer og om, at det ikke kun er ad rigtige veje, vi kan fare vild, men også inde i os selv. Miste lyst og retningssans. Ak, ve og heldigvis også finde vejen tilbage til lys og lyst igen. Vi hørte også om den første løbecykel med trædæk, om cyklens udvikling, om cykelværksted og ikke mindst den forandring, der er sket med vores miljø, efter vi er begyndt at pumpe olie op af jorden og omdanne det til både plastik, gummi og benzin.

Svømmehal – mandag
Bustiderne til svømmehallen er desværre ændret, så vi i stedet for offentlig transport, oplevede et stort cirkus af bilisme til og fra svømmehal sidste mandag. Det fik os til at sige – slut med svømmehal. Men børn har stor vilje og forældre hjælpende ånd, der gav nyt mod. Vi gennemfører derfor sidste omgang svømmehal næste mandag. Men mangler to biler mere. Skriv på skolenummer 5265 6754 hvis du kan køre, hvor mange børn du kan have og hvilken retning. Ud, hjem eller begge dele. Vi skal af sted fra skolen kl. 11.50 og hjem fra svømmehallen kl. 13.30.

Solhverv og Juleferie – torsdag
Tusind Tak til jer vågne forældre der opdagede, at vi lærere slet ikke kan stoppe med at holde skole. Kæreste børn! En nisse har været på spil. Vi skal jo ikke i skole på fredag! 🙂 Ferien starter på torsdag, hvor vi fejrer solhverv med et lille ritual ved bålet kl. 12.30 og siger god juleferie kl. 13.00. Forældre er meget velkomne!

Wwoof nyt
I sidste uge sagde vi på gensyn til Iker og Leire, der er rejst videre på nyt wwoof eventyr. På onsdag skal vi sige farvel til Agnese og efter nytår til Daniella. Hun har boet på skolen i et helt år og skal nu hjem til USA. Den anden Daniella – med det mørke hår – kom i torsdags og er blot på besøg en uges tid.
Efter ferien skal vi til gengæld sige hjertelig velkommen til nye wwoofere. Vores chilenske konge, som nogle af jer, der har været på skolen siden start, helt sikkert kan huske, Rudolfo, kommer i tre uger sammen med sin gode ven. Thor fra Danmark skal være hos os i 3 måneder. Nene bliver på skolen til maj måned og snart kommer hans bror Miguelle også i en længere periode.

Næste nyhedsbrev kommer i weekenden inden det nye skoleår.

Vi ønsker jer alle en hjertevarm og glædelig juleferie på torsdag!
Og Glæder os til at se jer på mandag.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen

Kære forældre

Lige midt i denne juletid sker der en masse i kulisserne. Bestyrelse og bygningsudvalg er i fuld gang med vejdirektorat og flytteplaner. Ansættelsesudvalg i fuld gang med ansættelse. For at give jer et fyldestgørende billede af det hele, får I et julebrev i næste uge, hvor flere tråde er samlet.

Kærligst fra Kaspar

Nyhedsbrev Uge 51 2017 01