26. januar 2019
Malerholdet, der er 302 år tilsammen. De knokler med at få den nye skole færdig.
16. februar 2019

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Så er det Kyndelmisse – Midvinter – halvdelen af vinteren er gået. I gamle dage holdt man Kjørmes-gilder, en fest for at markere midvinteren, og i 1800-tallet var kyndelmissen en milepæl, hvor bonden gjorde forrådet op. Festerne var tit sammenskudsgilder med mad som flæsk, øl og alt det, der egnede sig til opbevaring i tønder. Det er ikke længe siden og tænk, som alting forandrer sig til alle tider – prøv lige at se, hvor meget forskelligt mad, vi har adgang til i dag – fx. i madpakkerne i næste uge

I ØST er vi begyndt på læsebogen ”Den første læsning” om Ida og Emil, Jan og Lone i Isby – og hvad er det nu gaden hedder? Vi læser sammen og bagefter to og to. Vi læser to sider ad gangen og først læser Hanne højt og I gentager – og så læser Hanne igen, men siger enten ”bum” eller læser forkert og så siger I, hvad der skal stå – det har vi meget sjov med 🙂 Vi har også trænet vokaler og læsestrategier på udvalgte ord fra læsebogen. Alt dette fortsætter vi med i næste uge også.

I SYD arbejder vi efter en fast plan med 20 minutters arbejde i vores individuelle matematikbøger. Derefter laver vi forskellige matematikspil eller matematiklege, hvor vi repeterer tabellerne, som vi arbejdede med i sidste periode. I denne uge har vi spillet “gange med terninger”. Hvem har mon fået farvet mest af deres papir? I næste uge skal vi spille “Fuld tabelrække”.

I projekt SYDØST er vi nu færdige med at høre den ”medbragte” musik – det har været meget varieret – lige fra visesang til hård rock og musikken satte mange billeder i gang hos jer andre børn. Vi har lavet tegneserier i grupper med en følelse som titel og i næste uge bliver de kopieret og sat ind i jeres livsbøger. Og så blev vi inviteret i teatret på Friskolen, som vi sagde ja tak til. Et spændende stykke med både skuespil, musik og sang. Alle lyttede og vi blev godt underholdt. Det var især sjovt at se Hugos storebror: Han var sjov 🙂

I Næste Uge skal vi i gang med at lave masker, der enten udtrykker glæde, vrede, tristhed eller ? Hvis du har en cykelhjelm, som du ikke bruger, så tag den med – vi har også nogle på skolen, men ikke helt nok. Vi skal bruge hjelmen til at sætte ler udenpå. Maskerne skal vi lave af ler og papmaché med hjælp fra William, der selv har lavet en maske sammen med Nord/Vest og Randi.

I NORDVEST matematik arbejder i vores individuelle matematikbøger. Vi har en lang matematikdag om mandagen, derfor deler vi timen efter ti-pausen op, så vi både arbejder i vores bøger, bevæger os og spiller matematikspil. I denne uge har vi spillet “Fuld Tabelrække”, hvor vi har repeteret 2-, 3-, 4-, 5,- og 6-tabellen. Hvad sker der mon, hvis vi spiller på en plade, der går til 100 og bruger en ti-sidet terning i stedet? – det må vi prøve:)

I projekt er vi nu delt i to værksteder med pileflet og den skriftlige del af drømme projektet – skriveri. I skriveri har vi valgt mellem: 1. Faglig opgave om drømme og masketraditioner, 2. Fantasyhistorie eller – 3. Fortælling om en maske, der skaber forandring i ens liv. Vi valgte fantasy og fortællegenren og skriver i enten 1. person og 3. person, hvor “benspændene” er: maske og drømme. Bliver vi færdige, skriver vi videre på et selvvalgt emne.

I pileflet er vi kommet rigtig godt fra start med Marianne. Alle har afsluttet bunden og sat stager i. Det er med tungen lige i munden, hånd – øje koordinering, koncentration og hukommelse – foran to, bagved en, foran to, bagved en, ikke knække sjælen, strittende pileender i kludder, suk, sved, venten, flittigt flow og stolthed – I er helt VILDT gode til pileflet – til at huske og til at arbejde med jeres hænder. Herligt! Vi fortsætter i næste uge med.

I sidste uges krop, bevægelse og kost droppede vi vores puls-plan til fordel for en Walk and Talk ved bassinerne – det havde vi alle brug for. I næste uge tager vi derfor igen vores puls-plan op. Vi skal måle hvilepuls og vores puls efter forskellige typer belastning. – Husk pulstøj!

LUS!!!!! VI HAR STADIG LUS – ALARM!!!

Wwoofere
På næste fredag skal vi sige farvel til Rasmus og takke for hans store indsats på skolen. Rudolfo og Sebastian vil derfor være de eneste wwoofere på skolen, mens vi venter på, at det bliver forår og igen får brug for ekstra hjælp i haven.

God weekend og Vinterferie!
Næste nyhedsbrev kommer i weekenden før vi starter igen i uge 8.

Bedste hilsner fra alle os voksne på skolen