31. januar 2017
18. februar 2017

Kæreste børn og voksne på Skolen For Livet

Meget af havens grønkål og forrådskammer er spist, men der er heldigvis også meget tilbage. Præcis som det skal være, når vi når til Kyndelmisse, 40 dage efter jul og halvdelen af vinteren er gået. Vintergæk og erantis pibler allerede op af jorden – varsler nye gaver til fryd og maver.

I sidste uge plaskede vi alle rundt i svømmehallen, trænede og øvede discipliner i vand. Senere sad vi i salen og trænede vores lytning og argumentation på skolemødet. Vi har set en lille film om skæbne og hvad der kan ske, når man kæmper for sine drømme. Vi har hørt det grufulde trylleeventyr Kong Lindorm, haft besøg af borgmesteren, hvor vi hejste det grønne flag, set billeder af skønheder gennem tiden og plejet vores egen med yoga.
Billedresultat for kong lindorm

Salen dufter og hukommelsen kultiveres i disse uger, hvor smukke pilegrene forvandles, under stor koncentration og kyndige flettefingre, til smukke runde kurve. Pileflet er på en gang både skønhed og gru. Hjælpes og støttes pilen gennem sirlige systemer og hviler et årvågent øje på gentagelsens mønster, ja, da viser sig et saligt syn. Men grufuldt kan det gå, om pilen knækker eller hukommelsen svigter under kimning, øgning og franske fletninger.

Store klan arbejder med myten Venus i dansk. Vi har hørt om den skumfødte gudinde og læst en novelle over samme. Vi har øvet `stop og og tænk’ strategier og portrætteret hovedpersonen Lises indre skønhed og ydre gyselighed med farver og akvarel. Mellem klan arbejder med matematik i bøger og på PC. Projektholdene har været i teater og haft matematik med fotografering af nummerplader på biler i hhv. Stege og på skolen og analyseret tallene mht. primtal, divisioner, størst, mindst osv.

I fysik tryller Gunnar med formler, svinger penduler og får Mie og Sofies pærer til at lyse. I percussion har vi set stomp og øver klap og tramp. Musik eksperimenterer med lyde og harmonier. Bandet arbejder med flerstemmighed og sangen Jolene.
Lille klan har været på gåtur langs vandet med varm kakao i rygsækken. Vi fandt en del spændende knogler, samt en del plastik, som vi tog med hjem. Senere på ugen lavede vi matematik i bogen og tal-bingo. I dansk har vi tegnet og skrevet opdagende skrivning om Kong Lindorm. Vi har øvet os i at beskrive tings udseende og egenskaber i en gætteleg. Vi har arbejdet med konsonanten B i skrift og læsning og sat det sammen med R. Som fx i broccoli, bryllup og brød – kan du huske flere?

Vi har også haft det store privilegium, at have to gæstelærere, Karla og Anna, som har skrevet lydrette én-stavelses bøger til os. Tusind Tak, sikke nogle gode bøger og lærere! I håndværk har vi flettet ringe og snittet pil til et matematisk pindespil, malet akvarel af dyr og fortalt historier om dem, syet fisk med Sara og lavet kopper af ler med Hans Jørn.
I Næste Uge fortsætter vi med samme skema. Vi skal lave kant, sætte hank på vores kurve og afslutte pileflet med Klaus. Vi skal også sige farvel til Yuka, der rejser tilbage til Japan i vinterferien. Yuka har origami i legeriet efter skole mandag, tirsdag og onsdag.

Vigtige datoer og beskeder
Husk at tage svømmetøj med på mandag!
Forældre-trivselsmøder for store klan d. 27 februar og mellem klan d. 13 marts kl. 18.30 i salen på skolen. Invitation følger.

Bøger af Astrid Lindgren
Efter vinterferien starter vi et projekt med Astrid Lindgren. Vi skal fordybe os i Astrids univers, læse bøger, arbejde med plottet i fortællingerne og karaktererne i persongalleriet. Det hele ender måske med et teaterstykke? Har I bøger af Astrid, som skolen må låne undervejs, så tager vi allerede nu imod med kyshånd. Skriv navn i bøgerne og læg dem ind til Kaspar på kontoret.

Go weekend. Vi ses på mandag 🙂
Kærligste hilsner fra os voksne på skolen.