28. januar 2018
18. februar 2018

Er Kjørmes Knud en mand eller navnet på kyndelmisse? Er kyndelmisse navnet på en lille sort kat eller dagen, hvor vi er halvvejs igennem vinter og tænder lys for at rense os mod smitte og ondskab, og samtidig fejrer, at vi går mod lysere tider?
Skal du rises, fordi du sov i timen og trænger til at vågne eller er du vågen?

Alle små frø og spirer i jorden er i hvert fald ikke vågne, de snorksover! De putter sig med kryb og blomsterløg under jordens varme dyne. Husker I, at vejrudsigten viste os, at den dyne snart bliver til sne? Vi skal altså ikke vente os meget frugt og mad på denne årstid, hvor jorden har taget klovnenæse på og fortæller os, at fra nu af og frem til påske, har den bare tænkt sig at springe badut, lave vinterblæsevejr og drømme vinterdrømme.
Heldigvis bestemmer jorden ikke helt selv, hvornår den vil stå op, for den snurrer nu tættere og tættere på solen – og den har magt – solen! Så det kan nok være, at alting endnu engang springer ud af dynen og bliver til sommer?

Selv om det er vinter, er det ikke så lidt, vi oplever på vores lille skole.
Prøv bare at følge med ….

LYDLABORATORIET
Har i denne uge bl.a. arbejdet med lyd og vand. Vi har lavet en art vandorgel. Dette skulle jo stemmes…..med vand…..! Smagsprøve vedlagt. Kan I gætte, hvilken melodi den er starten på?

Vi har ydermere forsøgt med hjemmelavet kazoo´s, vha. redekam og madpapir og hørt Freddy Fræk!

BYGGERI

Så pludselig fik vi “gulv” i tårnet, der nu er tilgængeligt….altså i projekttimerne, hvor stigen vil være sat på. De sidste timer i næste uge bruger vi på ekstra sikkerhed inden vidensdelingen, på torsdag, hvor de stolte bygmestre vil vise tårn frem og fortælle om opbygningens faser. Og der skal også skrives lidt mere i livs-/logbogen. Det har nogle gange været lidt koldt at arbejde ude, men det er gået rigtig fint.

HÅNDARBEJDE
Vi arbejder alle glædeligt videre med vores små projekter. Skolens husven Bobo er færdig og han skal have fastelavnstøjet klar. Bobo er en meget stor bjørn – Meera og Lukas fælles projekt. Vores puder er også færdige, syet på symaskine med lidt voksenhjælp. Vi filter nu små bolde og billeder og hygger i alle timerne.

BILLEDKUNST
Første halvdel af 1800 tallet, siger man, var kunstens og videnskabens blomstringstid – heraf navnet guldalder. Det var i denne tid H.C Andersen skrev sine folkeeventyr, Grundtvig og Kold startede friskolerne og nogle af malerne, som vi har delt vores viden om – blev uddannede på kunstakademiet. Vi har malet parafraser af bl.a. guldalderens malerier. Men, hvad er egentlig en parafrase? Og kan du huske, hvilke genrer kunstnerne ofte malede i? Hvad er det, de skildrer – viser os? Og var det mon lige den rene romantik og idyl – guldalderen – for alle i samfundet på den tid?

I Sidste Uge nåede vi også at grave kartofler op inden frosten kommer – TAK til jer forældre der hjalp!

Vi nåede selvfølgelig også vores fredagsrengøring!

Ugens højdepunkt var FILMPREMIEREN i biografen! Her var vores skolefotograf selvfølgelig også med. Og som I kan se på billederne, der tilsendes jer i helt særlig separat mail – var det en STOR dag!

I Næste Uge skal vi afslutte vores projekter og vidensdele vores håndværk med hinanden. Vi skal også bage fastelavnsboller og male tønder, for det er jo …

FASTELAVN
Er du klar til at lave sjov og spas? Lege, at vi er sommer og vinter, der kæmper? Er du med på at give ondskaben en på trynen og holde djævelen for døren, mens vi sammen udholder den sidste halvdel af vinter? De frie dyr mærker for alvor, at der ikke er så meget mere mad at spise, de må faste, om de vil eller ej. Men vi mennesker, vi lever i supermarkedets tidsalder, vi klarer os og lider intet SAVN, vi kan klæde os ud, som klovn eller RAVN, mens vi Mætte og for sjov fejrer FASTELAVN! Vi fejrer fastelavn på FREDAG, inden vi skal ønske hinanden God vinterferie.

Skoledagen slutter kl. 12.00 efter frokost.
…Ikke Legeriet 🙂

PÆD. DAG og FORÆLDRESKOLE
Fredag d. 23. februar – uge 8 – første uge efter vinterferien skal vi lærere holde pædagogisk dag og I forældre skal indtage skolen. Vi hører meget gerne fra jer, der vil være med, så vi kan samle et hold inden ferien. Skriv eller ring på skolemail/telefon.

NÆSTE PROJEKT
Efter Ferien får vi besøg af Hanne Raffnsøe, der skal gæste os i tre uger. Hanne er musiker og vil indgå i vores næste projektperiode, der skal handle om musik, krop og sang.
Tina vil til gengæld være mindre til stede på skolen i den periode.

Næste nyhedsbrev følger i enden af vinterferien.
Vi ønsker jer alle en god weekend, herlig fastelavnsuge og en fortryllende vinterferie.

Bedste vinterhilsner fra alle os voksne på skolen