Åbent hus på skolen for livet
19. februar 2016
7. marts 2016

Nyhedsbrev Uge 8 2016 aVi håber I nyder vinterferien, får slappet godt af og ladet op, til vi skal mødes igen på mandag.

Inden ferien holdt vi en forrygende fernisering og udstilling med alle de flot fremtryllede værker fra projektperioderne i det nye år. Der var både duftende pileflet, rakubrændt keramik og farverig portræt- og dukkesyning.

Det var en smuk sal, vi sad i, med kunstværker, lækre kager og flotte drinks af grøntsagssaft. Og da bandet indledte med sangen `Seven years old’ af Lukas Graham, var det svært at holde et øje tørt.

Vi havde også besøg af  Villads, der egentlig var på vej til Bali for at besøge en alternativ skole, men da han tilfældigvis hørte om vores lille skole på Møn, blev han så nysgerrig, at han straks besøgte os istedet. Og Tak for det, for sikke en capoeiragave han bragte med sig.

I to dage trænede og dansede vi capoeira, vi sang capoeirasange og hørte om filosofien i hodaen/cirklen og hele dansens historie.

Ugen bød på spændende pilefremlæggelser, band, fløjte/nodeundervisning, køkkenhold, portrætsyning, rammefremstilling, dans/bevægelse, samt den obligatoriske morgenlæsning/skrivning og øvematematik.

Vi holdt også skolemøde, hvor emner som; ønske om hængebugsvin, legetøj på skolen og folkemødetur kombineret med overnatning i Lejre blev drøftet.

Skolemødemappen står i salen med referater.

Husk, at vi alle kan skrive ønsker og forslag på tavlen til drøftelse på skolemøderne.

Nyhedsbrev Uge 8 2016 bI Næste uge starter vi på en to ugers projektperiode med Matematik i centrum.

Sammen med Jens – som I kender fra starten af skoleåret – og Kaspar skal vi træne matematik og udføre matematik som håndværk. Vi skal lave en rigtig butik med bl.a. rengøringsmidler, krydderier og friskkværnet mel. I køkkenet kommer vi til at arbejde med vægt, rumfang og opskrifter, og i haven skal vi lave tabel-stier.

Tirsdag skal vi have tromme og rytmeværksted med Bibi efter frokost.

Rytmeværkstedet bliver hver tirsdag i 5 uger og er optakt til karneval i pinsen.

Onsdag er der yoga, svømmehal og fortælling.

I løbet af ugerne holder vi individuelle samtaler og fredag er der selvfølgelig rengøring :))

Efter de to projektuger med matematik, skal vi have teater med Cantabile 2. Vi kommer til at arbejde med en af de historier, vi har hørt det første halve år på skolen.

I næste uge kommer der en ny wwoofer, Amy fra Canada, som skal være med os til Påske – Elvira og Jade er lykkeligvis stadig med os.

Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Alt det bedste og Go weekend

Kaspar, Jade, Elvira, Jens og Tina