5. februar 2017
25. februar 2017

Kære Børn og forældre på Skolen For Livet

Håber I har haft en skøn vinterferie med sne, solskin og masser af glæde og leg!
Når vi mødes igen på mandag, indleder vi en periode i selskab med en dame, som elskede natur, fantasi og leg. Hun var svensk forfatter og er blevet kaldt verdens bedste eventyrfortæller. Hendes navn er Astrid Lindgren og med hende skal vi på rejse i eventyrernes univers.

I morgentimerne skal vi have oplæsning og selv læse Astrids bøger. Vi skal stifte bekendtskab med et bredt udsnit af Astrids fortællinger, tilegne os viden om hendes liv og virke, arbejde med det nordiske, svenske sprog, den historiske tid, miljøet og karaktererne i eventyrene. Med andre ord, så skal vi svømme og springe badut rundt i Astrids verden i fire uger og runde det hele af med formidling i form af et teaterstykke.

Inden vi tog på ferie, færdiggjorde vi pileflet med Klaus Titze. Hans hjælpelærer blev syg, så vi nåede desværre ikke at lave hanke på de flotte kurve. Men alle fik flettet en fin kurv med afsluttende kant og heldigvis vil Klaus gerne komme en dag, så I der vil, kan få hjælp til sætte hank på.

Store klan arbejdede også med matematik omkring længden af verdens største primtal, samt den tid det måtte tage at skrive de godt 22 mill. cifre, tallet består af, ned. Samspilsholdet fik musikken frem i lokalet da vi øvede Joanna. Dansk- og matematikhold arbejdede i individuelle bøger og til slut hyggede vi på tværs af klanerne, sang indianersang og lavede eventyrquiz.
Lille klan fik afsluttet det matematiske pilespil, så vi nu kan regne med point. Vi læste på forskellige niveauer, Satte bogstaverne BL sammen og legede gætteleg med ord – kan du huske nogen? fx – blomst, blod, blyant, blok og blade. Vi holdt trivselsmøde i fht. larm og ro og om, hvordan vi har det med hinanden. Vi tegnede alfabetet med store og små bogstaver og øvede det både på både dansk og engelsk. Vi startede hver time med koordinations- og bevægelseslege og var på strandvandring i sibirisk kulde med varm kakao ved hjemkomst. Vi trommede og dansede i rytmik med Bibi og lavede keramik med Hans Jørn.
Vi starter næste uge med svømmehal og slutter af med fastelavn.
Fredag skal vi høre om fastelavn gennem tiden, lege gamle fastelavnslege/dyste, slå katten af tønden og spise fastelavnsboller inden vi har fri kl. 13.15.

Husk svømmetøj mandag.
Vi maler tønder og bager fastelavnsboller i legeriet på torsdag.
Kom udklædt til fastelavn på fredag – fx som en af Astrids eventyrfigurer!?

Vi Glæder os til at se jer på mandag!

Kærligste hilsner fra os voksne på skolen

Nyhedsbrev Uge 8 - 2017 02
Nyhedsbrev Uge 8 - 2017 03