3. februar 2018
24. februar 2018

Kæreste børn og forældre på Skolen for Livet

Vi håber I har haft en forrygende vinterferie! Og er friske til at starte i skole igen på mandag. Vi glæder os til at se jer alle sammen – vel at mærke de rigtige af jer, for sidste gang vi så hinanden, var I nogle helt andre, end I plejer at være ….

Det var herligt at holde fastelavn med alle de forskellige sjove udklædninger! Og spise fastelavnsboller der både smagte vildt godt og var lige så farverige som resten af os. Men det var ikke let at slå ondskaben ud af tønden, for tønderne ville bare ikke slås i stykker – næste år, skal vi altså bruge listigere kneb og undlade at lægge dem i vand!

Den Sidste Uge, inden vi gik på ferie, afsluttede vi vores projekt med håndens arbejde. Vi vidensdelte alle vores værker med hinanden. Det var fantastisk at se og høre alle de forskellige ting, vi har foretaget undervejs. Tænk alt det vi kan med vores hænder – fx lave et himmeltårn med krydsstivere og reb med alverdens knob, træde en nål og flette en kurv, lave instrumenter af skrald og klinge Peter edderkop med vand.

Udover at vi fik set en havørn, da vi besteg det høje tårn på marken, og vi nyder godt af de ting, vi fik fremstillet, så giver det samtidig sådan en herlig følelse i kroppen at arbejde med hænderne. Vi syntes alle sammen, at det var en god og dejlig oplevelse at skabe ting med vores hænder.

I Næste Uge fortsætter vi med dansk for de yngste og matematik for de ældste. Vi arbejder i individuelle bøger og små fælles forløb. Mandag skal vi have skolemøde og om eftermiddagen er der værksteder – kan du huske dit værksted – Yoga/Meditation med Kaspar, Bold med Helle, Kreativ med Michael eller Film med Jens? Tirsdag skal vi have rytmik, musik og sprog. Og på onsdag skal vi i gang med vores nye projekt, der skal handle om – ikke kun hænderne, men – hele kroppen. Vi får besøg af gæstelærer Hanne Raffnsøe, der er musiker og skuespiller. Hanne præsenterer sig på skolemødet på mandag, hvor I også får meget mere at vide om vores næste projekt. Vi skal bl.a. bruge ørerne i samspil, struben i sang, skelet og muskler i bevægelse, smagsløgene til frokost, følelserne i kor og forstanden i forståelse af kroppens indre funktioner.

PÆDAGOGISK-/ FORÆLDREDAG PÅ FREDAG

På Fredag skal vi lærere holde planlægningsdag og det er forældre, der overtager undervisningen. Helle og wwooferne vil stadig være på skolen og I får nærmere information i løbet af ugen, hvordan dagen præcis kommer til at se ud. Der bliver serveret formiddags og eftermiddagsmad, men til FROKOST SKAL I MEDBRINGE MADPAKKER. Vi har nok forældre i skoletiden, der mangler blot en forældre mere i Legeriet – fra kl. 14.00 – 16.00 – skriv sms eller mail til Kaspar.

Fortsat God ferie og weekend 🙂

Lærkekvidder og Erantishilsner fra alle os voksne på skolen

… Og her følger endnu engang glimt fra skolelivet af vores fremragende følgesvend og fotograf Miguelle …